Akupunktur ved restless legs

Restless legs
Restless legs

Restless legs eller rastløse, urolige bein er ubehag og kriblinger i legger og under beina. Dette kan være svært plagsomt, tilstanden er ofte verre når man er i ro og verst på natta. Tilstanden kan også gi muskelsmerter og spenninger. Bevegelse og gange kan gi noe lindring. 10% av befolkningen sliter med dette

Årsak

Man kjenner ikke årsaken til restless legs eller rastløse bein, men arvelighet kan være en av årsakene. Gravide kan være mere plaget og jernmangel kan forårsake restless legs, det samme kan diabetes. Alkohol og røyk kan forverre tilstanden.

Behandling

Det er viktig at du tar blodprøver og sjekker jernnivået ditt i blodet først, for å se om nivåene ligger innenfor anbefalte retningslinjer

Akupunktur regulerer funksjonen til indre organer og balanserer kroppsenergien ved å stimulere visse punkter på kroppen. Akupunktur har ingen bivirkninger i forhold til medikamentell behandling og er derfor trygg å bruke.

Akupunkturpunkter som er mest vanlig brukt  på restless legs er: GV20, ST36, GB34, BL57, SP6, KI3 og LR3, SP10. Vi bruker også IMS (intramuskulær stimulering) med nåler på slike diagnoser. Da går vi først opp i korsrygg på riktig dermatomnivå og nåler her. Lokale punkter og muskelknuter i leggen vil bli undersøkt og nålt. Massasje og tøyninger kan også lindre, dette anbefales å gjøre før man går til ro for natten, samt varmepakninger kan være lindrende ved restless legs eller rastløse bein.

Skalleakupunktur kan også benyttes og er forholdsvis smertefri, det kreves kunnskap om hjernens anatomi, hvilke senter av sentralnervesystemet som har ansvar for de forskjellige funksjoner og områder i kroppen.

Skalleakupunktur blir brukt ved restless legs, kramper og nummenhet blant annet.

Vi anbefaler også ekstra inntak av magnesium ved rastløse bein. Når man har for lavt nivå av magnesium i kroppen vil det påvirke kalsiumblokkering, nervene blir overaktive og utløser muskelsammentrekninger. Magnesium forbedrer i tillegg søvn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg