Er du konfliktsky og har vanskelig for å bestemme deg – GB34

Punktet Galleblære 34
Punktet Galleblære 34

GB34 – Galleblære 34

 

Hvordan finner du det

Punktet ligger på yttersiden av kneet, foran og under fibulahodet (hodet på leggbeinet), her er det en fordypning. Du kan også la en finger skli opp langs leggbeinet, der fingeren stopper rett under kneet, finnes punktet. Dette er et ømt, ofte smerte – du finner det lett når du presser tommelen mot området

GB34 på engelsk heter dette punktet «Yang Mound Spring»i TKM Dette punktet blir ansett for å være et hovedpunkt for å behandle sener og leddband, og for å holde disse smidige og fleksible. Punktet gir næring til sener, lindrer spasmer og kramper, spesielt langs GB-meridianen. Meridianen går langs hodets sider, skuldre, nedover langs ribbene, hofter og yttersiden på lår og legger. Man behandler også isjias som har utstrålinger nedover laterale del av foten.

Hva gjør dette punktet

Galleblære 34 er et bra punkt for å styrke sjelen og det emosjonelle hos en person. I Kina har de et ordtak som sier «Denne personen har en liten galleblære». Det betyr at vedkommende er reservert, sjenert, sky, ubesluttsom, engstelig for konflikter og er på vakt. GB34 er et fantastisk punkt når du trenger å være litt mere dristig og selvsikker. Punktet gir deg mot til å tørre og ta avgjørelser.

Galleblære er i elementet Tre sammen med Lever og har Vår som årstid. Galleblære har mest Qi mellom kl 2300 – 0100 på natta. Viktigste funksjonene til Galleblære er lagring av galle, og skille den ut slik at fordøyelsen fungerer fint. GB34 nærer sener og leddband. Brukes også ved Parkinson.

Hvorfor skal du bruke dette punktet

Har du hepatitt, gulsott eller smerter i hypokonderiet er dette et bra punkt for deg. Sliter du med bitter smak i munnen, kvalme, oppkast eller fordøyelsesbesvær (spesielt diarè) kan du også bruke GB34. Kramper, spasmer i muskulatur samt svakhet, smerter og nummenhet i beina og muskelatrofi er GB34 alltid brukt. Punktet brukes også ved hevelse og smerter i knær. På det emosjonelle nivået brukes punktet ved depresjon, frustrasjon, irritasjon, sinne og forvirring.

Har du noen av disse problemene, eller du vil vedlikeholde en fleksibel kropp og være tilpasningsdyktig, bruk dette punktet. Trenger du behandling med nåler og kostholdsveiledning tar du kontakt med oss på klinikken i Tønsberg, Vestfold.

Galleblæremeridianen inkluderer temporalhodepine, nakkesmerter, skuldersmerter, hofte og ankelsmerter. Sliter du med noe av dette kan du enkelt lindre plagene selv ved å trykke på GB34 – det funker!

Akupressur er en gammel helbredende metode som bygger på akupunkturpunkter fra tradisjonell kinesisk medisin. Fysisk trykk mot bestemte steder på kroppen bidrar til å aktivere den naturlige helbredende evnen kroppen har. Tradisjonell kinesisk medisin sier at der det ikke er livskraft som beveger seg i kroppen blir det stagnasjoner, sykdom og smerte. Noen punkter brukes til å øke energinivået i kroppen. Andre punkter beveger, helbreder, balanserer og manipulerer energien i kroppen.

Det er mange presspunkter på kroppen, de fleste er på fingre, hender, føtter og på beina. Når du trykker på de respektive punktene bidrar du til å igangsette den naturlige helbredende prosessen.

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg