Kopping ved muskelsmerter

Stående kopping
Stående kopping

Kopping som massasje ved bruk av glass eller silikon er en gammel terapiform som har vært brukt i over 2500 år. Behandlingen blir mest brukt innenfor TKM – tradisjonell kinesisk medisin. I Kina ble det brukt bambuskopper, mens i dag er det mest brukt glass, silikon og plastikk. Dette på grunn av hygiene og de er lettere å holde ren. Med vakuum i koppen øker man blodgjennomstrømmingen i underhud, muskler og bindevev. Det virker muskelavslappende og løser opp i spenninger.

Dette er en effektiv metode for å skille ut avfallsstoffer, virker utrensende, hjelper ved cellulitter og virker lymfedrenerende. Kopping virker avslappende og øker velvære. Det er en form for dyptgående massasje som også har effekt på indre organer. Kopping brukes ofte ved muskel- og leddsmerter i korsrygg, hofter, nakke og skuldre. Brukes ved spenningshodepine. Metoden kan anvendes på cellulitter særlig på lår og sete. Kopping kan også ha effekt på gamle idrettsskader for å løsne opp stram muskulatur og få sirkulasjon på gamle traumer.

I starten kjennes huden stram og vond ut, men etterhvert slapper muskulaturen av og en varm følelse sprer seg i kroppen.  Kopping øker blodgjennomstrømmingen i underhud, muskler og bindevev. Det virker muskelavslappende og løser opp i spenninger. Koppene kan etterlate seg røde eller rødlilla merker, disse forsvinner etter en ukes tid. Merkene er ufarlige, men området kan føles noe ømt rett etter behandlingen.

Kopping kan være et bra alternativ for deg som er redd for eller ikke liker nåler.

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg