Halebeinssmerter

Nåling ved halebeinet
Nåling ved halebeinet

Halebeinssmerter skyldes som regel skade etter fall bakover eller skade under en vanskelig fødsel. Smertene blir verre ved aktivitet. Symptomene er ofte skjærende smerter når man sitter eller reiser seg. Flere kvinner som har hatt brist i halebeinet under fødsel forteller at de ikke klarer å sitte på golvet å leke med barnet sitt. Selv om bruddet/bristet har grodd og barnet har blitt mange måneder gammel kan det være vedvarende smerter. Det er 5 ganger flere kvinner som sliter med disse smertene, og de kan opptre i alle aldre

Etter intervju gjøres det alltid en klinisk vurdering og man tester bevegelse- og smerteområder. Triggerpunktbehandlingen går ut på å sette nålen i den forkortede muskelen som igjen tvinger den forkortede muskelen til å slappe av. Som et resultat av dette vil smertene gradvis avta og etterhvert forsvinne. Det palperes etter ømme, såre triggerpunkter eller såkalte motorpunkter.

Uten behandling kan dette føre til slitasjeplager, som senebetennelser og leddplager. Behandlingen skjer vanligvis en gang i uka, og antall behandlinger er avhengig av hvor lenge man har gått med plagene, hvor mye arrvev det er, og hvor fort kroppen tilheles.

Mere informasjon: halebein

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg