Akupunkturpunktet ST36

Stomach 36 akupunkturpunkt
Stomach 36 akupunkturpunkt

Akupressur er en gammel helbredende metode som bygger på akupunkturpunkter fra tradisjonell kinesisk medisin, ST36 er mye brukt. Fysisk trykk mot bestemte steder på kroppen bidrar til å aktivere den naturlige helbredende evnen kroppen har. Tradisjonell kinesisk medisin sier at der det ikke er livskraft som beveger seg i kroppen blir det stagnasjoner, sykdom og smerte. Noen punkter brukes til å øke energinivået i kroppen. Andre punkter beveger, helbreder, balanserer og manipulerer energien i kroppen.

Det er mange presspunkter på kroppen, de fleste er på fingre, hender, føtter og på beina. Når du trykker på de respektive punktene bidrar du til å igangsette den naturlige helbredende prosessen.

 

Hvordan finner du det

ST 36 (stomach 36/mage 36)Punktet ligger en handsbredde under kneleddsspalten, på utsiden av tibiabenet. Press på muskelen tibialis anterior. Dette er et stort triggerpunkt, som regel litt ømt og vondt i området.

ST36 er ett av kroppens viktigste punkter for å styrke allmenntilstanden og fremmer generell velvære. Akupunkturpunktet styrker blod og qi. Punktet virker på tre områder: fordøyelse, kretsløp og nervesystemet. Punktet er beskrevet allerede i Jin-dynastiet fra år 265.

 

Hva gjør dette punktet

Generelt for mage-punktene er symptomer som ubehag og smerter i epigastriet, tretthet på morningen. Typisk er den alternerende avføringen, noen ganger diare, mens andre dager føler man seg forstoppet, dette er også typiske IBS-symptomer. Mange kan ha sultfølelser uten ønske om å spise, mens andre overspiser. Man kan ha manglende smak, kvalme, sure oppstøt og oppkast. Hikke, gulping og raping er andre symptomer, med dårlig ånde, svelgevanske og munnsår.

ST36 styrker og harmoniserer mage og milt, fjerner damp og nærer blodet. Akupunkturpunktet styrker kroppens opprinnelige qi og styrker immunforsvaret. Det påvirker det parasympatiske nervesystemet og roer kroppen ved emosjonelle påkjenninger og stress.

 

Hvorfor skal du bruke dette punktet

Brukes ved dårlig fordøyelse, kvalme oppkast hikke oppblåst mage, luft i mage og tarm og effektiv ved ekstrem rumling i magen. Diare, forstoppelse, tarminfeksjoner, ødem, brystbetennelse. Dette punktet brukes både ved akutte og kroniske tarminfeksjoner. Avmagring på grunn av generell svakhet. Søvnløshet, mentale problemer, svimmelhet, lammelser og pareser. Forebygger og styrker mot angrep av ytre patogene faktorer, styrker etter langvarige sykdommer. Brukes ved hoste og astma. Punktet brukes også ved smerter i kne og legg.

 

Har du noen av disse problemene kan du presse på dette punktet, ta kontakt hvis du trenger behandling med nåler og kostholdsveiledning. Det ligger endel studier gjort på ST36

Akupunkturpunktet ST36, viser hvor det er under kneet

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg