de Quervains seneskjedebetennelse

LI4 og LU7
LI4 og LU7

Dette er en seneskjedebetennelse i handleddet, smertene sitter som oftest i strekksenene på handryggen ned mot tommelen. Den sveitsiske kirurgen Fritz de Quervain satte navn på denne diagnosen allerede i 1895. Gravide og ammende kan  være plaget fordi det er mye bæring og løfting av spedbarnet, gravide kan i tillegg være hoven i kroppen. Vektløftere kan også være plaget ved overbelastning, tunge løft og mye trening – en typisk idrettsskade.

Handleddets sener og senefester  kan bli betent ved overbelastning. Det blir ofte et ødem i området etter store belastninger og dermed kommer strekksenene ned til tommelen i klem. Disse blir hovne og det blir lite sirkulasjon i området. Etterhvert utløser dette smerte og bevegelseshemming.

Dette er en diagnose som utvikler seg over flere uker og måneder. Smertene sitter rundt håndleddet ned mot tommelen. Plagene er verst ved belastning, det kan også være smertefullt å løfte f.eks en kaffekanne eller en juicekartong. Mange får også strålende smerter opp mot underarmen og skulderen og det kan være vanskelig å bruke hånden. Senen blir fortykket og hemmer sirkulasjon i området. Når tommelen bøyes inn i håndflaten og hånden blir tøyd mot lillefingersiden utløses disse smertene i de Quervains seneskjedebetennelse.

Akupunkturbehandlingen demper betennelse og lindrer smertene. Nålene øker sirkulasjon i området og minsker hevelsen ved seneskjedebetennelse.  Triggerpunktbehandling eller IMS brukes direkte på de smertefulle områdene. TKM, Skalleakupunktur og Dr Tan brukes om man ønsker perifere nåler og ikke lokale rett på de vonde områdene.

Måling ved håndledd

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg