Coronavirus

Coronavirus COVID-19 har blitt en alvorlig ny trussel mot mennesker siden den første saken ble rapportert i Wuhan, Kina 31. desember 2019. Viruset har spredd seg til store deler av verden.

De fleste som blir smittet med coronaviruset og utviker sykdommer Covid-19 opplever en mild sykdom. Men hos noen utvikler sykdommen seg og kan ende med død.

Symptomer

I starten ligner symptomene på en vanlig forkjølelse, og de fleste opplever kun dette. Mens andre får verre symptomer som tørrhoste, feber og tung pust. Mange føler seg slitne og utmattet samt mange får muskelsmerter som skyldes mye hosting. Etterhvert kan man også få slimhoste, frysninger, sår hals, rennende nese samt svimmelhet. Enkelte får også diare. Symptomene forsvinner etter en ukes tid hvis du har en mild form.

Enkelte kan oppleve en forverring med tungpusthet og brystsmerter, samt åndenød.

Dødligheten av dette viruset er høyest hos pasienter over 40 år eller eldre som har svekket helse fra før. Barn har sjelden alvorlige symptomer.

Egenhjelp

Bruk akupressur – hjelp til selvhjelp hvis du har noen av disse symptomene inntil du får time hos lege eller legevakten. Disse punktene er ment til å brukes kun ved milde symptomer før du får stadfestet om du er smittet av coronaviruset. Klinikken er stengt og vi tilbyr ingen behandling sålenge forbudet fra Norske myndigheter er gjeldende.

Det er viktig at du styrker immunforsvaret ditt i denne perioden når coronavirus florerer. Spis masse grønnsaker og frukt, samt bær. Kom deg ut i naturen og få nok søvn.

Fine punkter du selv kan trykke på er LI4, LU7, LU9 og LU5 blant annet.

Se egen nyhetssak på LI4

LU9 er plassert midt i handleddet på tommelfingersiden, mens LU5 er på innsiden av albueleddet på tommelfingersiden. Alle disse punktene er gode ved forkjølelse med snørr og hoste, og for å styrke immunforsvaret ditt.

 

LI4

Her ser du nåler på LI4 og LU7

 

Her er nåling av LU9

 

Lungemeridianen

LU5 er i albueleddet på linje rett over der denne nålen er plassert

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg