Skuldersmerte – Frozen shoulder – Impingementsyndrom

Nåling av skulder
Nåling av skulder

Frozen shoulder eller kapsulitt er en betennelse i leddet som skaper innskrenket bevegelighet og store skuldersmerte, dette kan vare i flere måneder og år. Det kan føre til at vanlige aktiviteter som bilkjøring og påkledning kan bli svært vanskelig og smertefulle.

Hva er frozen shoulder – frossen skulder

Årsak

Tilstanden kan forekomme etter et traume mot skulderen, eller inaktivitet over en lengre periode som etter et hjerneslag eller brudd.

Behandling

Ved førstegangskonsultasjon gjør vi et intervju og danner oss et bilde av situasjonen. På behandlingsrommet gjør vi tester og ser hvilken muskulatur som er mest affisert.

Hensikten med behandlingen er å lindre skuldersmerten og øke bevegeligheten.

Akupunktur kan redusere skuldersmerte, betennelse, muskel -og leddstivhet, og kan derfor brukes i behandlingen av frozen shoulder.

………

Impingementsyndrom eller inneklemming er skuldersmerte og smerter på utsiden av overarmen, symptomene blir verre ved å løfte armen mellom 60 – 120 grader og å bruke armene over skulderhøyde. Skuldermerte er ofte vedvarende verkende, kan bli skarp og stikkende smerter ved bruk av armen. I tillegg er det ofte nattesmerter og vondt å ligge på affisert side.

Hva er impingementsyndrom

Årsak

Utsatte yrkesgrupper er typisk malere og elektrikere, ensidig arbeid der du må ha hendene mye over hodet. Andre har trent, overbelastet med øvelser der armene er mye over hodet, andre kan ha falt eller fått et traume mot skulderen eller fått en slitasje av andre årsaker. Skuldersmerte kan komme akutt etter en skade eller utvikle seg gradvis ved langvarig overbelastning. Gjentatt irritasjon på supraspinatussenen kan gi betennelse og nedbryting av vevet. Dette påvirker plassforholdene i det subacrominale rommet som fører til inneklemming av bløtdelsstrukturene under acromion. Dette kalles impingementsyndrom

Behandling

Først gjøres en klinisk undersøkelse av skulder, her ser man etter bevegelighet og kraft i smerteområdet. Det blir også gjort en undersøkelse av thorax og nakke. Akupunkturbehandlingen skjer ved at man nåler i de aktuelle musklene i rotatorcuffen og ellers muskler som påvirker bevegelsen av skulder og arm. Målet er å skape bedre sirkulasjon i området, få ned hevelser og bedre bevegeligheten. Når irritasjonen i området blir mindre, vil også smertene bli mindre.

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg