Kosthold basert på tradisjonell kinesisk medisin (TKM)

Øremodell

Nasjonale råd for kosthold  i Vesten er basert på matens næringsstoffer, som proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. I Tradisjonell kinesisk medisin (TKM) blir maten klassifisert ut fra dens egenskaper, som blant annet smak, farge og temperatur. Disse egenskapene anvendes for å forklare hvilken effekt mat har på kroppen.  Metoden er over 2500 år gammel.

Kostholdsveiledning basert på TKM blir gitt med bakgrunn i et helhetlig syn på helse. Det vil si det fysiologiske og psykiske, samt livsstil, kosthold og klimatiske forhold.

Kostholdsråd gis også ut fra matens evne til å rette opp i ubalanser i kroppen, og sammen med akupunktur og spesielle akupunkturpunkter vil man føle seg mindre oppblåst, færre smerter, bedre fordøyelse og bedre helse.

Et forbedret tarmsystem vil gi mer energi, mindre hodepine og vektreduksjon.

Les også disse innleggene:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *