Ingefær

ingefærrot
ingefærrot
Medisinplante

Ingefær er en urt, og det er roten som brukes som mat. Den blir brukt som medisinplante i tradisjonell kinesisk medisin og den ansees som trygg ved bruk.

Ingefær er blitt sett på som et vidundermiddel i folkemedisinen og brukt til alt fra å dempe forkjølelse til magevondt.

Det mangler ikke på forskningsresultater når det kommer til ingefær. I en studie gjennomført ved the University of Georiga i 2010, konkluderte forskerne med at et daglig inntak av denne urten reduserer muskelvondt etter trening. Dette var en randomisert studie der effekten av rå og varmebehandlet ingefær ble undersøkt etter 11 dagers bruk.Studiene viste at daglig ingefærtilskudd reduserte anstrengelsesutløst smerte med 25 prosent. Effekten ble ikke forbedret ved varmebehandling av ingefær.

Inneholder masse spormineraler, aminosyrer, enzymer, koenzymer. Bekjemper virus, bakterier og parasitter i kroppen og vi får bedre immunforsvar når vi spiser roten eller drikker ingefærte.

Bra for

Ingefær er veldig bra mot spasmer og krampetrekninger.  En kopp ingefærte kan få magen til å roe etter stress og du vil føle deg mindre anspent. Stress og fysiske anstrengelser danner melkesyre og da kan roten være til god hjelp for å roe systemet ned. Ingefærroten brukes ved hodepine og migrene. Den virker også antikoagulerende og fortynner blodet.

Ingefær er kjent for å stille kvalme og brukes ofte ved ulike mage- og tarmproblemer. Den brukes som et middel mot oppkast, spesielt egnet for de som blir bilsyke. Veldig bra ved kvalme under graviditet og etter operasjoner.

Ingefærte med sitron og honning.

  • Skjær opp 4-5 skiver med økologisk ingefær
  • 2-3 skiver med økologisk sitron
  • 1ts rå honning

Hell over varmt vann, denne blandingen kan du bruke til flere kopper med te, tilfør ny honning for hver gang.

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg