Spenningshodepine

spenningshodepine
spenningshodepine

Hva er egentlig spenningshodepine eller tensjonshodepine som den også blir kalt. Denne formen for hodepine er den mest vanlige og utløses ofte av stress og stiv nakke. Over 75% av alle hodesmerter er spenningshodepine. Spenningshodepine er kronisk hvis du har den mere enn 15 dager i måneden i over tre måneder på rad. Det er flest kvinner som plages med denne typen hodepine og forekomsten av langvarig smerte øker med alderen. Smerte er en viktig årsak til langtidssykemelding og uførhet. I tillegg kan langvarige smerter få store psykiske følger som depresjon og søvnforstyrrelser.

Symptomer

Smertene føles som et stramt bånd som sitter over hodet, enkelte føler at den kommer krypende fra nakken og setter seg som et press i tinningen. Andre kan ha smerter i pannen og bak øynene. Det er også ofte svimmelhet i tilknytning til dette. Stram og vond nakke, samt bevegelsesrestriksjoner er også ganske vanlig.

Årsak

I de fleste tilfeller kommer stresshodepine av stramme og smertefulle muskler i nakke, hals og skuldre. Den utløsende faktor kan være stress på jobb og privat, mange bekymringer eller traumer.

Behandling

Behandlingen starter på kontoret der man går gjennom den generelle sykehistorien og beskrivelsen av de typiske symptomene. På behandlingsrommet tas endel tester og bevegeligheten blir sjekket i nakke og skuldre. Her vil de typiske funn være øm muskulatur og ømme muskelfester i nakken. Deretter vil behandling skje ved at det settes nåler i den forkortede muskulaturen og nye bevegelsestester vil vise om det har blitt forbedringer. Til slutt nåles det for smerte, sirkulasjon og slitenhet, disse nålene vil stå i 20-25 min. Vi vil også anbefale lette øvelser og uttøyninger. Det bør unngås å bruke for mye smertestillende medikamenter, da disse har som bivirkning hodepine.

Prognose

Hvor mange behandlinger som er nødvendig er avhengig av pasientens individuelle helsetilstand. Hvor lenge plagene har vært og generell livs-og stressituasjon. Det er vanlig å behandle en gang i uka til pasienten merker bedring av sine plager og bevegeligheten bedres.

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg