Nakkesmerter

Nakkesmerter er smerter i nakkeregionen, skuldre, brystryggen og i bakhodet. 30 – 50 % av befolkningen har nakkesmerter i løpet av et år. En av ti har nakkesmerter til enhver tid. Det er flest kvinner som sliter med kroniske nakkesmerter. Smertene kan være diffuse, brennende eller skarpe smerter. Man kan få utstrålinger ut i armene, samt nedsatt bevegelighet i nakken. Smertene kan også stråle opp i bakhodet, opp til tinningen og i panneregionen.

Vi har 33 par ryggvirvler, de beskytter ryggmargen og gir stabilitet. Mellom virvlene er det skiver som virker som støtdempere. De syv øverste er cervikalvirvlene som utgjør nakkedelen. Omkring virvlene er det muskler, leddband, nerver og blodkar.

Årsak

Årsaken til nakkesmerter kan være belastninger, traumer mot muskulaturen og bløtvev i nakken. Traumer etter trafikkulykker som fører til whiplash er en stor andel, likeledes er feilbelastninger over lang tid som skjermjobbing, takmaling etc. Stress og psykososiale belastninger har en stor innvirkning, synsproblemer kan også øke nakkesmertene.

Ved kroniske smertetilstander er det viktig at du ser på jobbsituasjonen at du forandrer stilling ofte hvis du f.eks har en kontorjobb der du blir sittende mye foran skjerm. Er du maler eller frisør er det bra at du tar pauser og beveger armene. Les mere på NHI

Behandling

Både ved akutte og kroniske smertetilstander kan det være et alternativ å oppsøke en akupunktør som har erfaring med IMS – intramuskulær stimulering og triggerpunktbehandling. Akupunktur kan lindre både ved akutte og kroniske tilstander.

Akupunkturbehandlingen baseres på en klinisk undersøkelse. Jeg palperer frem til ømme, såre triggerpunkter eller såkalte motorpunkter og setter nålene her.

IMS er en form for akupunktur, og involverer bruk av akupunkturnåler spesifikt mot den skadede muskelen som er blitt forkortet på grunn av stress, traume eller feilbelastninger.

Klinikken tilbyr forskjellige behandlingsmetoder. Les om de forskjellige her: IMS og triggerpunktbehandling , Skalleakupunktur , Dr Tan . Strain Counter Strain . Kopping . Tuina massasje 

Her ser du en typisk intramuskulær stimulering eller triggerpunktbehandling av nakke.

Måling i nakkeregionen