Massasje - Tuinamassasje

Tuina massasje er en behandlingsform innen Tradisjonell kinesisk medisin som bygger på meridianforløp og akupunkturpunkter. Tuina betyr «dytte – gripe», som er direkte oversatt fra kinesisk.

Behandlingen går ut på å få igang energiflyten i meridianene. Massasjen benyttes til muskelavspenninger, behandle plager og skader, men som også virker forebyggende Tuina er en mild og skånsom behandlingsform som passer til alle.

I Kina har man benyttet Tuina i tusenvis av år og metoden sies å være utviklet av kampsportutøvere. Tuinamassasje blir oftest kombinert med akupunkturnåler etter massasjen.

Massasje i Tønsberg

Visste du at 50% av sykefraværet i Norge skyldes muskel-, skjelett og nerveplager og at massasje reduserer stress

Vi trenger alle time-out i hverdagen, både for fysisk og psykisk velvære. Kroppen kommer i balanse med massasje og man føler seg bedre. Stress på jobb eller tungt arbeid fører til anspente muskler i rygg og nakke, da er det godt å få knadd opp kroppen. Musklene blir mere smidig og mere elastiske under behandlingen. Tilheling av sliten og skadet muskulatur går raskere.  Behandlingen forebygger også muskel – og leddplager. Massasje øker bevegeligheten samt øker blod og lymfegjennomstrømming i muskler og bindevev slik at ødemer blir mindre. Massasjen  øker forbrenningen, demper spenninger i muskulaturen og forhindre kramper i tillegg  kan  nivået av hvite blodceller øke, dette er viktig for et godt immunforsvar. Mage og tarm og fordøyelsessystemet reagerer raskt på stress, spenninger og angst, derfor er massasje bra for fordøyelsen og forebygger forstoppelse.

Massasje påvirker det autonome nervesystemet og vil øke blodsirkulasjon, under behandlingen frigjøres hormonet oxytocin. Det er et kjærlighetshormon som utskilles når du får nærhet og berøring. Derfor vil du føle deg avslappet og harmonisk etter en behandling. I tillegg vil hormonet føre til at du høyner smerteterskelen og senker angstnivået, øker immunforsvaret, senker blodtrykk og bedrer sårtilheling. Mengden av utskillelsen av stresshormoner synker i kroppen.

Under massasjen frigjøres mye avfallsstoffer som transporteres vekk og talgkjertler i huden tømmes. Massasjen er positiv for blod – og lymfesystemet, stimulerer huden og øker elastisiteten. Kroppen fortsetter å jobbe etter massasjen, det er derfor veldig viktig at du drikker mye vann, gjerne med sitron. Sitronvann hjelper kroppen å rense ut avfallsstoffer etter massasjen. Les om massasje her på forskning .no https://forskning.no/fysioterapi/massasje-reduserer-stress-og-angst/666884

Meridiandukke som viser punkter for massasje