Kvalme under svangerskapet

Nål på PC6 for kvalme under svangerskapet
Nål på PC6 for kvalme under svangerskapet

Kvalme under svangerskapet er en nokså normal plage og mange sliter. Kvalmen starter som regel fra uke 4-6 og varer til uke 9-10. Etterhvert vil kvalmen avta mer og mer. Den verste tiden på døgnet er på morningen, og blir derfor kalt morning sickness på engelsk

Årsak

Årsaken er ukjentfor kvalme under svangerskapet, men det er store hormonforandringer i kroppen som påvirker funksjonen til binyrer og hypofysen og et forhøyet nivå av stoffskiftehormoner. Det er i tillegg ubalanse i kjønnshormonene, alle disse tingene kan være med på å utvikle svangerskapskvalme.

Ting du kan gjøre selv

Er du plaget av kvalme under svangerskapet er det viktig at du får i deg rikelig væske, drikk gjerne vann med sitron og ingefær både som te og tørstedrikk. Ingefær har vist seg å være en god kvalmestillende urt, vitamin B6 kan også ha en lindrende effekt. Spis også næringsrik mat, gjerne ofte måltider som er lettfordøyelig som supper og grøt, samt smoothie av bær og frukt. Unngå mektig og krydret mat. Det kan være en fordel å få i seg litt næring med det samme du våkner, lag en smoothie av bær og banan og ha ved nattbordet. Unngå sukker, da det øker blodsukkeret. Spis dadler og fiken i stedet. Drikk også peppermynte te, den er stimulerende, styrkende og bra for fordøyelsen. Beveg deg hver dag og få mosjon og frisk luft,gå gjerne en tur ut i skogen

Behandling

Du kan få kjøpt kvalmearmband på apoteket, pass på at du setter det på riktig sted.

Akupunktur kan være et bra alternativ til behandling ved svangerskapskvalme, dette er en behandling uten bivirkninger som mange medikamenter har. Den mest optimale behandlingen er to ganger i uka de første ukene, deretter en gang i uka til kvalmen har gitt seg.

I de fleste tilfellene er plagene mindre eller forsvunnet i uke 12 av svangerskapet. Fosterets vekst og utvikling påvirkes ikke av mors svangerskapskvalme.

Les mere her Svangerskaopskvalme.     Akupunkturforeningen har også en faktaside om kvalme

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg