Forberedelse til fødsel

høygravid mage
høygravid mage

I de fire siste ukene av svangerskapet gis modningsakupunktur. Hensikten med behandlingen er å få en lettere og raskere fødsel. Akupunktur stimulerer til forberedelse til fødsel. Mange gravide sliter med korsryggsmerter og vondt i hofter og bekken, akupunktur kan brukes på disse symptomene. Akupunktur brukes også ved hovne bein og halsbrann.

Fødselsforberedende akupunktur

Kvinner som har fått fødselsforberedende akupunktur har redusert varighet på fødselen. Forskning viser at førstegangsfødende fikk redusert fødselen fra 8t og 2 min. i kontrollgruppen, til 6 timer og 36 min. i akupunkturgruppen.  (Kubista E, Kucera H (1974),»Uber die Anwendung der Akupunktur zur geburtsvorbereitung»). Det var 140 kvinner med i forskningsgruppa, fordelt på en kontrollgruppe og en gruppe som fikk akupunktur. Kvinner som får fødselsforberedende akupunktur har også flere andre positive virkninger av akupunktur, blant annet viser forskning at de fikk færre komplikasjoner under fødselen.

Fødselsforberedende akupunktur er spesielt anbefalt kvinner som har hatt problemer i tidligere svangerskap og fødsler.

LI4 er et punkt som virker smertelindrende, dette kan du eller din kjære trykke på under selve riene for å lindre, det er også endel punkter i korsrygg og lumbaldelen av rygg som er gode akupressurpunkter.

Se også mere på The Journal of Chinese Medicine  som har skrevet et research om akupunktur for forberedelse til fødsel. De sier her at modningsakupunktur reduserer fødetiden med ca 90 minutter i snitt for førstegangsfødende kvinner som har fått akupunktur før fødsel. Akupunktur kan være en ideel metode for å hjelpe kvinner i forberedelsene til fødsel. Artikkelen hevder også at akupunktur kan brukes i forbindelse med mindre plager i svangerskapet som halsbrann, forstoppelse, benkramper, rygg – og hoftesmerter, ødemer i armer og bein. I tillegg til problemer med søvn, angst og tretthet.

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg