Allergisk rhinitt

Pasient ligger på benk med lukkede øyne
Pasient ligger på benk med lukkede øyne
Allergi

Allergisk rhinitt, på folkemunne sier vi allergi, betyr betennelse i neseslimhinnen som kan være sesongavhengig f.eks. pollensesongen eller er helårig. Typiske symptomer er nysing, kløe, tett og rennende nese med vannaktig sekret. Røde, kløende og rennende øyne, hoste, tung- og kortpustethet og andre plager som tretthet, feber, trykkfølelse i hodet er også vanlige.

Allergisk rhinitt påvirker rundt 10-40 % av befolkningen over hele verden og har store helse- og økonomiske konsekvenser for samfunnet. Allergi kan påvirke livskvalitet, arbeidsinnsats, søvn og fritidsaktiviteter.

Medikamentene som benyttes forsøker å minimalisere eller fjerne symptomer, forbedre livskvaliteten og redusere risikoen for å utvikle andre sykdommer. De vanligste medisinene er antihistaminer som virker lokalt eller i hele kroppen, kortikosteroider, leukotriene reseptorantagonister og medisiner som minsker hevelse i slimhinner. De siste årene har vaksinering også blitt mer vanlig (6).

Er du lei av allergitabletter og kortisolspray?

For de fleste av oss stiger humøret på våren Men har du pollenallergi, er det nok ikke like hyggelig. Ønsker du å teste akupunktur i stedet for Zyrtec og nesespray.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med allergisk rhinitt, enten sammen med bruk av medikamenter eller uten. Akupunktur kan bidra til å lindre hovne slimhinner, kløe og irriterte slimhinner. Målet ved behandlingen er flere symptomfrie dager og gode langtidseffekter. Behandlingen gis som forebyggende behandling før sesong, eller dempe de spesifikke symptomene i sesongen.

Forebygging er smartest å starte med 4-6 uker før årets sesong.

Akupunkturbehandlingen i pollensesongen demper de akutte plagene som hver enkelt har i og med at behandlingen blir tilrettelagt individuelt.

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg