Søvnproblemer

ansikt med nåler
ansikt med nåler

Søvnproblemer – Insomni

Definisjonen brukes når man sover for få timer, når den er av dårlig kvalitet slik at det påvirker påfølgende dag. Når man våkner flere ganger i løpet av natta, eller ligger lenge før man faller i søvn.

10% av befolkningen har kroniske søvnproblemer, og nyere forskning viser at for lite søvn kan resultere i depresjon og angst.

Årsakene kan være forskjellige, hvis plagene i utgangspunktet er depresjon vil behandlingen bli rettet mot dette.

Det kan også være ytre påvirkninger som er årsaken som lyder og bråk, lys, dårlig luft osv, livsstil og psykiske årsaker kan også påvirke søvnkvaliteten vår. Bivirkninger fra medikamenter kan være en annen årsak, smerter, hoste, overgangsproblemer og natturinering kan være en annen årsak.

Over 300 000 mennesker bruker sovemedisin årlig i Norge. Mange bruker sovemedisin over lange perioder selv om dette er medikamenter ment for korte perioder. Det kan i tillegg være endel bivirkninger.

Akupunktur er et godt alternativ til medikamenter i forbindelse med søvnproblemer. Ved smertetilstander vil dette også føre til bedre søvn når dette blir behandlet med nåler. Akupunktur er vanlig å bruke ved søvnproblemer i Kina. Studier viser at akupunktur har positiv effekt, her er en studie som sammenligner akupunktur med medikamentbruk.

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg