Øreakupunktur

Øreakupunktur eller auriculoterapi er kjent som behandlingsform fra det gamle Egypt, Roma og Hellas og hele området rundt middelhavet. Det ble også brukt i tradisjonell kinesisk medisin. Det er en mikroakupunkturteknikk som ligner på YNSA skalleakupunktur og håndakupunktur. Metoden ble videreutviklet og spesialisert av den franske legen Nogier først på 1950-tallet.

Øreakupunktur bygger på en teori om at alle kroppens deler og funksjoner gjenspeiles i det ytre øret. Man setter nåler i disse punktene for å stimulere det aktuelle området på kroppen. Stimuleringen av et reflekspunkt i øret lindrer symptomer og fjerner patologier. Moderne forskning bekrefter effekten av øreakupunktur for å fjerne smerter, demper angstrelaterte problemer og uro. Øreakupunktur benyttes også ved røykeavvenning og ved modningsakupunktur.

Man tror at teknikken fungerer fordi pluripotente celler, det vil si stamceller som erstatter ødelagte celler og vev inneholder informasjon fra hele organismen og oppretter sentre som representerer ulike deler av kroppen. Det forskes mye på stamceller fordi de er viktige til terapeutisk bruk og kan erstatte ødelagte vev og celler.

Nålene i øret brukes som en tilleggsbehandling sammen med tradisjonell kinesisk akupunktur og settes samtidig med kroppsnålene.

øreakupunkturnåler på et mannlig øre med svart bakgrunn

Øreakupunktur eller auriculoterapi er kjent som behandlingsform fra det gamle Egypt og i tradisjonell kinesisk medisin. Metoden ble videreutviklet og spesialisert av den franske legen Nogier først på 1950-tallet.

Øreakupunktur bygger på en teori om at alle kroppens deler og funksjoner gjenspeiles i det ytre øret. Øreakupunktur benyttes oftest i forbindelse med smertetilstander. Kan også brukes i forbindelse med røykeavvenning, modningsakupunktur og ved angst og uro. Nålene i øret brukes som en tilleggsbehandling sammen med tradisjonell kinesisk akupunktur og settes samtidig med kroppsnålene.