Autorisasjon for akupunktører

Plakat, autorisert helsepersonell, akupunktører
Plakat, autorisert helsepersonell, akupunktører
Akupunktører er i flere vestlige land autorisert helsepersonell

Selv om akupunktur i Norge allerede brukes innen helsevesenet, er anbefalt i kliniske retningslinjer og har en offentlig godkjent bachelorutdanning, er utførelsen av akupunktur enda ikke lovregulert. Hvem som helst kan behandle pasienter med nåler og kalle seg for akupunktør, uten at det stilles krav til utdanning eller autorisasjon. Akupunkturforeningen mener en autorisasjon av akupunktører som helsepersonell er den beste løsningen for å sikre både pasientsikkerheten og kvaliteten ved all akupunkturbehandling.

Slik kan vi sørge for at:
  • Det blir lettere for pasienter å finne en kvalifiserte akupunktør med høye krav til utdanning og utførelse.
  • Leger og annet helsepersonell vet hvem de kan henvise til.
  • Akupunktører kan bidra mer til å redusere helsepolitiske utfordringer knyttet til f.eks. langtidssykemelding, rehabilitering og forebyggende helsearbeid.
  • Akupunktur blir allment tilgjengelig som et ikke-medikamentelt behandlingstilbud med få bivirkninger.
  • Evidensbasert kunnskap om akupunktur blir mer kjent slik at helsepersonell og pasienter vet når akupunktur kan vurderes som et behandlingsalternativ.
  • Pasientene kan være trygge på at de alltid vil få best mulig informasjon, oppfølging og samarbeid knyttet til sin behandling.

 

I andre land

I noen europeiske land er akupunktur allerede underlagt en slik lovregulering: Portugal autoriserte akupunktører i 2013 og Sveits i 2016. Det samme gjelder for Australia og noen stater i Canada og USA. I Kina, Japan, Korea, Vietnam og Israel er akupunktur en integrert del av det offentlige helsevesenet.

 

Akupunkturens uke 2019

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg