Utdanning i akupunktur

plakat av utdanning i akupunktur
plakat av utdanning i akupunktur
Akupunkturutdanning

4 års offentlig godkjent utdanning innen akupunktur og medisinske fag er kravet for å bli medlem av Akupunkturforeningen. 4 år er det foreningen mener er nødvendig for å sikre god kvalitet og forsvarlig utførelse av akupunkturbehandling. Dette er en utdanning som gir 240 studiepoeng. Akupunktører som har denne kompetansen kan jobbe bredere med helseplager som er knyttet til muskel og skjelett og bevegelsesapparatet. Hodepine og annen smerteproblematikk er svært relevant. Fordøyelsesproblemer og urinveier andre problemstillinger. Allergier og søvn, samt stress, depresjoner og angst er ofte diagnoser som bruker akupunktur. Slik bidrar akupunkturmedlemmer på mange områder som kan ha betydning for lavere sykefravær, redusert forbruk av vanedannende medisiner og god allmenntilstand.

Utviklingen av livsstilssykdommer og økning i muskel – skjelettlidelser gir oss akupunktører stadig nye utfordringer og en spennende hverdag. Her ser vi at nålebehandling er svært effektiv.

Bachelor

Bachelor i akupunktur kombinerer den kinesiske akupunkturen, som bygger på en helhetlig forståelse av menneskekroppen, med den mer moderne medisinske akupunkturen, som hovedsakelig benyttes ved smertebehandling i muskel- og skjelettsystemet.

Bachelorgraden består av undervisning av anatomi, fysiologi og sykdomslære. I tillegg undervises det i akupunktur, med vekt på praktisk lokalisering av akupunkturpunkter og nåleteknikk. Det er stor vekt på akupunkturfaglige emner, kunnskap i medisinsk og kinesisk akupunktur. Det er mye forskningsbasert og praktisk jobb i studieklinikken og i grupper. Alle studentene som tar en bachelor i akupunktur må levere politiattest. Utdanningen inkluderer også en studietur til Nanjing i Kina der man får klinisk undervisning på sykehus,  samt forelesninger gitt av Nanjing University of Chinese Medicine.

Finn din akupunktør

Vær sikker på at du bruker kvalifiserte akupunktører. Sjekk her

Akupunkturens uke 2019

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg