Medisinsk Qigong

Medisinsk Qigong klassifiseres under Tradisjonell Kinesisk Medisin sammen med akupunktur, urtemedisin/mat og tuina-massasje, denne metoden er mange tusen år gammel. Den bygger på en helhetstanke om at kropp og sjel hører sammen og påvirker hverandre. Millioner av kinesere har i mange årtusen praktiser denne formen for kroppsøving og mental trening for å styrke helsen.

Man tenker seg at hvert enkelt mennenske er født med en viss
mengde qi (energi) og denne foredler man gjennom trening, mat og behandling gjennom hele livet. Man aktiviserer denne energien gjennom blant annet Qigongtreningen slik at kroppen kan restituere og helbrede.
Metoden passer for alle som vil forbedre og styrke kroppen. Qigong stimulerer og styrker muskler, ledd, sener, nervebaner og sirkulasjon på en naturlig og behagelig måte. Det sies at qigong forbedrer allmennhelsen og styrker immunforsvaret. Treningen forbedrer blodsirkulasjon og motvirker aldringsprossesen, samt motvirker stress og fjerner spenninger.

Qigong hjelper til å koordinere og balansere kropp og sjel. Det er flere måter å trene qigong, Biyunmetoden er enkel, naturlig og lett å lære. Treningen kan utøves når og hvor som helst. Det er et levende system som bygger på tradisjoner kombinert med et moderne pedagogisk opplegg. Fan Xiulan autoriserer alle instruktører og godkjenner i metoden. Fan Xiulan er grunnlegger i metoden, hun er utdannet lege innenfor tradisjonell kinesisk medisin. Hun er autorisert og har trent qigong i flere tiår, hun har undervist i Skandinavia siden 1992. Utdannelsen er godkjent av The Education Department og The Chinese Academic Society of Medical Qigong.

Master i qigong