Tinnitus og øresus kan skyldes nakke – og kjeveproblemer

tinnitus og øresus
tinnitus og øresus

 

Denne diagnosen kalles på fagspråk cervikal tinnitus eller muskulær betinget tinnitus. I praksis er tinnitus og øresus piping og ringing som oppfattes i øret dess verre nakke- og kjeveproblemene blir.  Lyden kan endre seg ved bevegelse og behandling av nakke og kjeve

Årsak

Medisinsk forskning har i en periode antatt at det eksisterer en sammenheng mellom stramme muskler og traumer relatert til hode og nakke – og tinnitus.

Helsebiblioteket skriver på sin nettside at cervikal tinnitus oppstår samtidig med problemer i nakken. Når nakken blir bra forsvinner øresusen.

Legeforeningen skriver i sitt tidsskrift at 65-80% tinnitus kan være muskulær betinget. Denne typen tinnitus endres ved behandling av nakke, kjeve og ansikt. Lyden og styrken kan også endres ved bevegelse og/eller stimulering. Smerte og spenningen i muskulaturen sitter oftest på samme side som tinnitus-lyden.

Legeforeningen skriver videre at det er ingen medisin som gir sikker effekt, målet deres er å lindre ubehaget. De foreslår også at man skal unngå stillhet, endre livsstil og ta stressmestringskurs.

Flere studier har blitt gjort og publisert, i en studie publisert på PubMed ble akupunktur benyttet på en eldre kvinne som hadde hatt kraftig tinnitus og kroniske nakkesmerter i to år. Hun hadde i tillegg temporomandibulære lidelser (TMD), smerter i kjeven

Alvorlighetsgraden av tinnitus og nakkesmerter ble vurdert til henholdsvis 7 og 6 på en numerisk vurderingsskala på 10.

Konklusjonen på studiene fant at behandling og trening minsket intensiteten av tinnitus.

Behandling

Hørklinikken foreslår behandling med IMS hos fysioterapeut eller kiropraktor. Jeg anbefaler behandling av intramuskulær nakkebehandling fra utøvere som er medlemmer hos IMS Norge og som er medlem av Akupunkturforeningen, Finn din akupunktør. Se også artikkelen om tinnitus /øresus her og her.

 

 

 

 

 

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg