Tilbakevendende urinveisinfeksjon

urinveisinfeksjon
urinveisinfeksjon

Hyppige gjentagende urinveisinfeksjon er meget plagsomme og smertefulle, hver femte kvinne sliter med en eller flere urinveisinfeksjoner hvert år. Symptomene er svie, hyppig vannlatning og nedsatt allmenntilstand. Mellom 20-30 % lider av tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

Årsak

Infeksjonen skyldes som regel E.coli bakterien, denne hører hjemme i tarmen, men kommer den inn i urinblæren formerer den seg raskt.

Det kan være en fordel å urinere regelmessig og tømme blæren helt. Under samleie kan bakterier komme over i urinen fra området rundt urinveisåpningen og fra kjertler langs urinrøret, det er ikke uvanlig at urinveisinfeksjon oppstår etter sex.

Antibiotikakurer brukes mot hyppig tilbakevendende urinveisinfeksjon. Antibiotika kan gi mange bivirkninger og plager og nå er helsevesenet mer og mer opptatt av å redusere antibiotikabruken på grunn av risikoen for å utvikle resistens.

Behandling

Akupunktur kan være et godt alternativ til tilbakevendende urinveisinfeksjon. Akupunktur kan redusere betennelse, dempe irritasjon i blæren og redusere mengden av resturin i blæren.

Andre tips er å holde bena, korsrygg og rumpa varm for å unngå urinveisinfeksjon, ullundertøy, varme sokker og sitteunderlag for oss nordboere. Svartsurbær eller aronia blir hevdet at skal hjelpe mot urinveisinfeksjoner også.  Akupunkturforeningen har laget et faktaark.

 

 

 

 

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg