Nakkesmerter verre med hjemmekontor

skuldersmerter, nakkesmerter
skuldersmerter, nakkesmerter
Hjemmekontor

Mange av oss har for tiden hjemmekontor, dette som et virkemiddel for å redusere smitte av covid-19. Tiltaket reduserer kontakt mellom personer både på arbeidsplassen og på reisen til og fra ved bruk av offentlig transport. Dette er som et ledd fra helsedirektoratets anbefalinger

Covid-19

Hver fjerde nordmann har fått smerter i nakke, skuldre og rygg på grunn av hjemmekontor etter covid-19. Opinion og Norsk koronamonitor sin undersøkelse viser at 28 prosent kvinner og 21 prosent menn merker nakkesmerter, skuldersmerter og korsryggsmerter på grunn av hjemmekontor og mer stillesittende tilværelse.  Unge oppgir at de har mer plager i nakke og rygg etter koronautbruddet melder Opinion.

Det er nok ikke bare hjemmekontoret som skal få skylden for alt dette, stengte treningssentre og hele situasjonen som verden har havnet i påvirker oss også.

Gode tiltak mot nakkesmerter og skuldersmerter kan være å se på sittestilling, ta gjerne ofte pauser og vær i fysisk aktivitet så ofte du kan. En god tur i skogen eller litt uttøyningsøvelser hjelper på stive og vonde muskler.

Akupunktur

Akupunktur kan også være et godt alternativ til stramme og smertefulle muskler og ledd. Intramuskulær stimulering eller triggerpunktbehandling løsner stramme muskler. Et triggerpunkt er en stram facie/muskel som er hyperirritert og kan gi autonome forstyrrelser som strålinger, nummenhet og prikkinger ut i armer og bein. Spenninger bak på skulderbladet kan gi referert smerte ut i armen og/eller spenningshodepine. Stram muskulatur i korsrygg og sete kan føre til smerter og ubehag nedover i beina.

Bevegelse og smerteområde testes og nåler settes for å løse opp den stramme facien. Nålen starter et aksjonspotensiale og muskelen depolariseres, dette fører til at muskulaturen blir løsere, bevegeligheten bedre og smertene mindre.

Les mere om IMS (intramuskulær stimulering) og triggerpunktbehandling.  Skuldersmerter som frozen shoulder og impingementsyndrom finner du også på her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg