Akupunkturpunktet LU7

LU7
LU7
LU7 – lunge 7

Dette er et stort punkt på handleddet, (rett overfor styloidproessen til radius) med mange indikasjoner og LU7 brukes ofte ved akutte plager. LU7 er det kraftigste punktet på lungemeridianen. Det er et bra punkt ved vedvarende hoste og sår hals.

Hva gjør lungene?

Lungene sørger for at vi får tilført det oksygenet kroppen trenger. Alle celler i kroppen er avhengig av oksygen (Qi). Lungene sørger også for at vi blir kvitt avfallsstoffer fra energiomsetningen som karbondioksyd. Diafragma er den viktigste muskelen som brukes når vi puster. Pustingen blir styrt fra hjernestammen som sender signaler til ryggmargen, pustingen går av seg selv uten at man trenger å tenke på det. Men tungpusthet kan være symptom på sykdom og må undersøkes.

Lungemeridianen

Lungemeridianen er i tillegg koblet til hud og svettekjertler, som er viktige avgiftsorganer. I gammel kinesisk medisin blir lungemeridianen kalt «himmelens mester», som viser til at lungene er ansvarlig for grunnleggende Qi (energiomsetningen) i kroppen.

Hvordan benytte punktet

Punktet brukes gjerne ved allergi og akutte forkjølelser med hoste, heshet og sår hals, smerter i kroppen, rennende nese og nysing. LU7 brukes ofte når man vil fjerne restpatogen faktor som etter en virussykdom som influensa eller kyssesyke.

LU7 er et godt punkt ved nakkesmerter, stivhet i nakken, facialisparese og tannpine. Det brukes også ved hodepine og migrene, og ved hormonelle svingninger.

LU7 benyttes ved ubalanser som sorg og tristhet, fordi lunge forbindes med denne type emosjoner. Folk som sørger har problemer med å få nok luft ned i lungene og punktet hjelper med bedre innpust.

Punktet kan også brukes ved tendinoser rundt tommelens grunnledd, samt smerter i arm og albue. LU7 brukes ved smerter og svakheter i handleddet for å øke sirkulasjonen her.

CV-meridianen

Når punktet benyttes sammen med KI6 åpner man CV-meridianen og da kan dette punktet benyttes ved symptomer i urinveiene og gynekologiske problemer. KI (nyrepunkter) regulerer kroppens vannbalanse.

Symptomer

Typiske symptomer ved lungeubalanser er allergi og astma, sår hals, luftveisplager, tretthet, hoste og hyppige forkjølelser. Andre tilstander kan være depresjon, tristhet, sorg og overdreven bruk av tobakk og alkohol.

I følge kinesisk medisin er lungene ansvarlig for beskyttelse og det å ta vare på seg selv. «The Lungs house the body’s Corporeal Soul, called the ‘Po’, and are responsible for self-protection and self-preservation», fra Giovanni Macioccia

Lungenes beste venn er frisk luft, nok og godt vann, Qigong, sterkt immunforsvar og stabile, gode familiære forhold. Lungenes verste fiende ifølge kinesisk medisin er sorg, selvundertrykking, tørrhet, søtsaker og sukker.

 

 

Les også disse innleggene:

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIN
Del på Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lær hvordan akupunktur kan hjelpe deg