Allergi

Stadig flere rammes av pollenallergi, man regner med at omtrent en million nordmenn har det. Det er også kjent at allergi er nært knyttet opp mot atopisk eksem og astma. Allergisk rhinitt eller betennelse i neseslimhinnen er oftest sesongavhenging. De typiske symptomene er rennende nese, kløe, rennende øyne, nysing, hoste og kortpustethet. Tretthet og trykkfølelse i hodet er også vanlig, samt feber. De vanligste medisinene er kortikosteroider, antihistamintabletter og medisiner som minsker hevelser i slimhinner. De siste årene har vaksinering blitt vanlig. Det anbefales derimot ikke å gi kortikosprøyter lengre, da de fant for mange bivirkninger ved denne metoden.

Er du lei av allergitabletter og kortisolspray?

I 2017 ble det kjøpt 6 millioner flasker med nesespray på norske apotek melder Folkehelseinstituttet. Anbefalingen for nesespray er maksimalt ti dager i strekk. Mulige bivirkninger av Otrivin er vanskeligheter med å puste eller svelge, hevelse i ansiktet, lepper, tunge eller hals. Det kan også forekomme sterk kløe i huden, med rødt utslett og vabler. Andre kan få hodepine som en bivirkning.

Mange føler god effekt av akupunktur ved allergi. Akupunktur lindrer hovne slimhinner, kløe, og irriterte slimhinner. Målet ved behandlingen er flere symptomfrie dager og gode langtidseffekter. Den er i tillegg uten bivirkninger.

Antall behandlinger er individuelt, det vanligste er å starte med to behandlinger i uka, deretter en gang i uka når personen kjenner lindring. Behandlingen kan også starte forebyggende 4-6 uker før sesongstart, da konsentrerer man på å styrke immunforsvaret. Behandling i sesongen demper de akutte plagene som hver enkelt har i og med at behandlingen blir tilrettelagt individuelt.

Man anbefaler å ikke tørke klær ute i pollensesongen og unngå å lufte midt på dagen når spredningen er størst. Renhold er viktig, muggsopp kan forverre symptomene. Unngå sterke lukter og sigarettrøyk. I tillegg til dette vil vi også anbefale noe kostomlegging, som å unngå mat som skaper mere slim.

Les mere her: https://akupunktur.no/?s=allergi

Pasient ligger på benk med lukkede øyne